Wat is de status van mijn dossier?
Wij beantwoorden telefonisch geen statusvragen. De status van het dossier is te raadplegen in het portaal en de doorlooptijd vanaf het laatste moment van aanlevering van documenten is 1 werkdag.
Wat is de doorlooptijd van mijn aanvraag?
De doorlooptijd van een dossier is maximaal 1 werkdag vanaf het moment dat het dossier compleet is aangeleverd bij ons. Voor een verdere uitleg verwijzen wij naar onze website: https://zakelijkinkomen.nl/inkomensverklaring-binnen-1-werkdag/
De geldverstrekker vraagt of het zakelijk krediet is verwerkt in de cijfers. Kunnen jullie dat bevestigen?
Graag mutatieverzoek indienen. Voor een vlotte afhandeling van het verzoek kun je amortisatieschema, kredietovereenkomst en specificatie van de langlopende schulden toevoegen.
Ik wil een bedrag onttrekken uit de onderneming t.b.v. de financiering. Kunnen jullie dat bevestigen?
Graag een mutatieverzoek indienen. Hierbij kun je kiezen voor “Verklaring onttrekking vermogen uit onderneming” als mutatieverzoek.
Ik moet jaarrekeningen uploaden van een jaar waarin mijn onderneming nog niet was opgericht.
Je mag dit document in het portaal op niet van toepassing zetten met een toelichting waarom het niet aangeleverd kan worden.
Ik moet definitieve aanslagen aanleveren, maar de aangifte is pas vorige week ingediend.
Je mag dit document in het portaal op niet van toepassing zetten met een toelichting waarom het niet aangeleverd kan worden.
Ik heb geen jaarrekening (beoordelingsverklaring).
Om een beoordelingsverklaring te kunnen uitbrengen hebben wij een jaarrekening nodig. Het komt regelmatig voor dat er geen jaarrekening aanwezig is in verband met geen activiteiten. De jaarrekening mag door jezelf worden opgesteld indien er geen jaarrekening wordt opgemaakt. Indien alles € 0,- betreft dan ontvangen wij ook graag de jaarrekening met daarbij alles op € 0,-
Er kan gebruik worden gemaakt van een sjabloon op onze website: https://zakelijkinkomen.nl/jaarrekening-beoordelingsverklaring/
Ik wil mijn Inkomensverklaring laten aanpassen.
Binnen 6 maanden na afgifte kan de inkomensverklaring aangepast worden. Hiervoor kun je inloggen in het portaal en op de knop mutatieverzoek klikken. In het drop down menu kun je diverse mutaties doorgeven zoals: andere geldverstrekker, onttrekking vermogen uit onderneming, zakelijk krediet bevestigen, of updaten.
Wat moet ik aanleveren om met het huidig jaar te kunnen rekenen?
Dit staat op onze website: https://zakelijkinkomen.nl/documenten-aanleveren/
Scroll naar: Van de onderneming(en) altijd benodigd:
Hoe moet ik mijzelf klant maken?
Op onze website hebben wij een aanmeldpagina. https://zakelijkinkomen.nl/aanvraag-indienen/
Je kunt een aanvraag bij ons indienen via het klantportaal.
Wil je als klant een aanvraag voor jezelf indienen, dan kan dat kies je voor KLANT.
Wil je als hypotheekadviseur een aanvraag indienen voor een klant, dan kies je voor INTERMEDIAIR.
Welke documenten heb ik nodig voor een inkomensverklaring?
Deze informatie is te vinden op onze website:
Voor een inkomensverklaring: https://zakelijkinkomen.nl/documentenaanleveren/
Voor een beoordelingsverklaring: https://zakelijkinkomen.nl/documenten-aanleveren-beoordelingsverklaring-nulverklaring/
Wat is het tarief?
Deze informatie is te vinden op onze website: https://zakelijkinkomen.nl/tarieven/
Bij welke geldverstrekkers hebben jullie mandaat?
Het overzicht van de partijen waar wij mandaat hebben is te vinden op onze website: https://zakelijkinkomen.nl/mandaten/
Waarom wordt er gemaximeerd aan het huidig jaar?
Als het resultaat van het huidig jaar (na extrapoleren) lager is dan het gemiddeld resultaat dan wordt het toetsinkomen naar beneden bijgesteld. Het aanleveren van tussentijdse cijfers tot en met heden kan wellicht een ander beeld geven? Indien het aantoonbaar door seizoensinvloed te verklaren is, dien dan een updateverzoek in.
Waarom is er een balansreparatie vereist?
Wanneer de ratio van de solvabiliteit en/of de ratio van de liquiditeit beneden de norm van de geldverstrekker is kan er geen inkomen worden afgegeven. Het is mogelijk om met vermogen in prive (box 3) de balans te “repareren” Dit mogen liquide middelen zijn en/of effecten. Er kan een recent kopie bankafschrift worden overlegd van de privérekening en/of de effectenrekening.
Waarom wordt de bijtelling van de auto gecorrigeerd?
De meeste geldverstrekkers hebben bepaald dat de fiscale bijtelling auto geen operationele inkomsten zijn. Daarom wordt deze jaarlijks in mindering gebracht op het resultaat. Niet alle geldverstrekkers corrigeren het privégebruik auto volledig.
Kan de correctie bijtelling worden weggehaald bij verkoop auto/opzegging lease contract?
Nee de berekening van het inkomen wordt gedaan over de voorgaande jaren. Met het verkopen van de auto of het opzeggen van de leaseovereenkomst wordt de bijtelling niet met terugwerkende kracht teniet gedaan.
Kunnen de jaarcijfers van het lopende jaar meegenomen worden in de berekening?
Ja, bij bijna alle geldverstrekkers is het mogelijk om het lopende jaar mee te nemen in de berekening van het inkomen. Daarvoor hebben we dan wel de definitieve of tussentijdse jaarrekening met resultatenrekening en balans (niet zijnde een kolommenbalans en niet in staffelvorm) nodig. Let op: Alleen het daadwerkelijk gerealiseerd resultaat wordt meegenomen in de berekening. Er wordt niet gerekend met een eventuele prognose. Daarnaast zijn dan ook de aangifte omzetbelasting nodig. De exacte documenten staan hier.